Apostelhoeve Auxerrois

In Nederland wordt de Auxerrois veel verbouwd. Wat niet veel mensen weten, is dat dit een variant van Pinot Blanc is. Zachte en bescheiden neus van wit fruit en een klein beetje vuursteen. Een frissen wijn met nuances van sappig wit fruit – vooral rijpe peer en appel – plus een sympathiek klein zoetje en zachte zuren.
 

Huidige jaargang 2017/2018

Etiket Wit
Naam Apostelhoeve Auxerrois
Wijnbouwer Apostelhoeve
Regio Limburg
Aantal
Prijs per fles € 14.95
Prijs Totaal 14,95
Sluiten

Apostelhoeve

De Nederlandse wijntraditie, die zijn oorsprong vindt in de Romeinse tijd, maakten na de middeleeuwen allengs plaats voor andere vormen van agrarische bedrijvigheid. Tot in 1970 de eerste wijnstokken terugkeerden op de zuidhellingen van het Jekerdal, iets onder Maastricht. Hier, op één van Limburgs mooiste plekjes bovenop de Louwberg, troont sedertdien Nederlands oudste wijndomein: De Apostelhoeve. Dit wijnlandgoed, onder leiding van de Familie Hulst, omvat inmiddels meer dan 8 hectare druivenstokken en levert 6 mooie, droge witte wijnen: Müller-Thurgau-, Auxerrois-, Riesling, Pinot-Gris , Pinot-Gris Barriques en Cuveé XII Apostelhoeve.

Apostelhoeve Auxerrois

Leveringsvoorwaarden

Elke bestelling dient een veelvoud van 6 flessen te zijn. Dit kunnen wel verschillende wijnen zijn zodat u diversen wijnen kunt bestellen.

Verzendkosten

Bestelt u meer dan 2 dozen dan zijn de verzenkosten gratis. Bij 1 of 2 dozen betaalt u voor de verzending €5,95