De Kleine Schorre Barrique Gris+ 2015

Deze cuvée is het resultaat van geduld en ultieme zorg. Na een extra rijping van 6 maanden op eiken hout een intense wijn voor bijzondere momenten. Een zeer volle neus van rijke Gris en een aanhoudende, harmonieuze smaak waarin het zilte dat zo typisch is voor Zeeland samenkomt met de warme rijkheid van het hout.

Etiket Wit
Naam De Kleine Schorre Barrique Gris+ 2015
Wijnbouwer De Kleine Schorre
Regio Zeeland
Aantal
Prijs per fles € 23.10
Prijs Totaal 23,10
Sluiten

De Kleine Schorre

 In 2001 zag Wijnhoeve De Kleine Schorre het Zeeuwse licht. In samenwerking met het gerenommeerde Luxemburgse wijnbedrijf Cep d'Or is er een strenge selectie van druiven gemaakt. De keuze van deze druivenrassen is gebaseerd op een aantal criteria. Eén daarvan is dat ze naadloos aan zouden sluiten op het goede dat Zeeland al sinds jaar en dag te bieden heeft, namelijk de Zeeuwse Zilte Zaligheden. Deze zilte zaligheden bestaan uit mosselen, de Oosterscheldekreeft, de oesters, platvis, lamsoor en zeekraal. De keuze van de druivenrassen is daarom gevallen op de Pinot Gris, Pinot Blanc en de Auxerrois.

Wijnhoeve De Kleine Schorre is gelegen in het typische Zeeuwse ringdorp Dreischor op het eiland Schouwen Duivenland. Met haar authentieke zwartgeteerde schuur uit 1735 is zij één van de oudste boerderijen van Dreischor.

De Wijngaard
Momenteel zijn er al 30.000 wijnstokken gepland. De wijngaard is uitgegroeid tot 8 ha en is daarmee de grootste wijngaarden van Nederland. In de schuur van de Wijnhoeve zijn de kelder én het proefdomein ondergebracht. Wanneer het tijd is voor de oogst, is de wijnhoeve aangewezen op vrijwilligers om de druiven te plukken. Deze worden met de grootste zorg verwerkt in de 'kelder' op het terrein.

Wijnhoeve De Kleine Schorre is door zes ondernemende Zeeuwse heren opgebouwd tot een florerend Zeeuws bedrijf. Wijnhoeve De Kleine Schorre heeft een bijzondere structuur. Naast de vijf aandeelhouders zijn er ook 25 certificaathouders betrokken bij de Wijnhoeve.

De Kleine Schorre Barrique Gris+ 2015

Leveringsvoorwaarden

Elke bestelling dient een veelvoud van 6 flessen te zijn. Dit kunnen wel verschillende wijnen zijn zodat u diversen wijnen kunt bestellen.

Verzendkosten

Bestelt u meer dan 2 dozen dan zijn de verzenkosten gratis. Bij 1 of 2 dozen betaalt u voor de verzending €5,95