De Kleine Schorre Brut de Zélande

Er zijn van die momenten waarbij een mooi glas wijn met belletjes de feestvreugde aanzienlijk zal verhogen. Uit de Pinot Blanc, Auxerrois en Rivaner is deze wel zeer bijzondere Nederlandse bubbel gemaakt. Zacht en toch pittig, met een frisse neus van zacht citrus en wat exotisch wit fruit, fijne mousse en een milde afdronk.

Een wijn mede gemaakt vanwege het 10 jarig jubileum van De Kleine Schorre. Als een bijzonder aperitief, uitstekend in de zomer en natuurlijk een feestwijn bij uitstek. Verras jezelf en gasten met een bubbel van absoluut niveau ... gewoon uit het nuchtere Zeeland.

Etiket Bruisend
Naam De Kleine Schorre Brut de Zélande
Wijnbouwer De Kleine Schorre
Regio Zeeland
Aantal
Prijs per fles € 29.99
Prijs Totaal 29,99
Sluiten

De Kleine Schorre

 In 2001 zag Wijnhoeve De Kleine Schorre het Zeeuwse licht. In samenwerking met het gerenommeerde Luxemburgse wijnbedrijf Cep d'Or is er een strenge selectie van druiven gemaakt. De keuze van deze druivenrassen is gebaseerd op een aantal criteria. Eén daarvan is dat ze naadloos aan zouden sluiten op het goede dat Zeeland al sinds jaar en dag te bieden heeft, namelijk de Zeeuwse Zilte Zaligheden. Deze zilte zaligheden bestaan uit mosselen, de Oosterscheldekreeft, de oesters, platvis, lamsoor en zeekraal. De keuze van de druivenrassen is daarom gevallen op de Pinot Gris, Pinot Blanc en de Auxerrois.

Wijnhoeve De Kleine Schorre is gelegen in het typische Zeeuwse ringdorp Dreischor op het eiland Schouwen Duivenland. Met haar authentieke zwartgeteerde schuur uit 1735 is zij één van de oudste boerderijen van Dreischor.

De Wijngaard
Momenteel zijn er al 30.000 wijnstokken gepland. De wijngaard is uitgegroeid tot 8 ha en is daarmee de grootste wijngaarden van Nederland. In de schuur van de Wijnhoeve zijn de kelder én het proefdomein ondergebracht. Wanneer het tijd is voor de oogst, is de wijnhoeve aangewezen op vrijwilligers om de druiven te plukken. Deze worden met de grootste zorg verwerkt in de 'kelder' op het terrein.

Wijnhoeve De Kleine Schorre is door zes ondernemende Zeeuwse heren opgebouwd tot een florerend Zeeuws bedrijf. Wijnhoeve De Kleine Schorre heeft een bijzondere structuur. Naast de vijf aandeelhouders zijn er ook 25 certificaathouders betrokken bij de Wijnhoeve.

Let op
Wij hebben van de De Kleine Schorre Brut de Zélande nog 2 flessen op voorraad. Helaas is deze niet meer bij te bestellen
De Kleine Schorre Brut de Zélande

Leveringsvoorwaarden

Elke bestelling dient een veelvoud van 6 flessen te zijn. Dit kunnen wel verschillende wijnen zijn zodat u diversen wijnen kunt bestellen.

Verzendkosten

Bestelt u meer dan 2 dozen dan zijn de verzenkosten gratis. Bij 1 of 2 dozen betaalt u voor de verzending €5,95