De Linie Rood

Deze is gemaakt van een kruizing van Pinot Noir een Cabernet Sauvignon. Door deze combinatie heeft de wijn naast de voor Pinot Noir gebruikelijk aards- en kersengeur ook duidelijk aroma`s van cassis, bramen en bosbessen. Mede als gevolg van saponttrekking tijdens de schilgisting voor de rosé, is de rode wijn een on-Nederlandse rode wijn.
Aanbevolen door Harold Hamersma in De Grote Hamersma.

Gert Krum: Mijn petje af. Chapeau. Complimenten. Beide wijnen kunnen zich internationaal meten. De rode heeft beet, nu nog iets bepaald door tannines – maar dat zal snel slijten. Prima fruit en goede balans. Volgens mij behoren ze tot het beste dat in Nederland aan wijn wordt geproduceerd.

Etiket Rood
Naam De Linie Rood
Wijnbouwer De Linie
Regio Noord-Brabant
Aantal
Prijs per fles € 12.75
Prijs Totaal 12,75
Sluiten

De Linie

Als jongste boerenzoon een tijd in Luxemburg te hebben gewoond en daarna levensmiddelentechnologie te hebben gestudeerd en een passende baan op een bierbrouwerij; werd in 1977 gestart met experimenteren van ongeveer veertig verschillende rassen. Uiteindelijk werd besloten deze wijngaard aan te planten.

Het is mogelijk zeer laat te oogsten en toch gezonde druiven binnen te halen door de wind vrij spel te geven, voldoende okselscheuten te verwijderen en de oude bladeren vóór de trossen weg te halen. Er wordt niet op massa geproduceerd.

In de wijngaard staan zeven verschillende wijndruivenrassen, die separaat vergisten en daarna worden samengevoegd tot de witte cuvee incl. Pinot Noir. De rosé wordt gemaakt van Pinot Noir en de rode wijn van Pinot Noir plus een Cabernet Sauvignon kruising.
Door zo weinig mogelijk mechanische beschadigingen aan het product te veroorzaken, de most zo zuiver mogelijk te winnen en te vergisten op een lage temperatuur, is een filtratie van de wijn vaak niet nodig. Op deze wijze wordt een aromarijke- en volle wijn verkregen. De wijn wordt naast de teelt en vinificatie ook gebotteld op het domein.

Let op
Dit product is momenteel niet op voorraad, hierdoor zal de levertijd langer zijn dan de reguliere 5 werkdagen.
De Linie Rood

Leveringsvoorwaarden

Elke bestelling dient een veelvoud van 6 flessen te zijn. Dit kunnen wel verschillende wijnen zijn zodat u diversen wijnen kunt bestellen.

Verzendkosten

Bestelt u meer dan 2 dozen dan zijn de verzenkosten gratis. Bij 1 of 2 dozen betaalt u voor de verzending €5,95