De Linie Wit

De Linie Wit bestaat uit 7 verschillende oorspronkelijke, traditionele rassen. Hoofdzakelijk rassen uit de Elzas. Veelzijdig fruitig met een lange afdronk die aan Riesling doet denken. Veelvuldig geprezen wijn, won GOUD tijdens het wijnconcours in Berlijn. Al 3 jaren in de business class van de KLM geschonken.

Gert Krum: Mijn petje af. Chapeau. Complimenten. Beide wijnen kunnen zich internationaal meten.  De witte sappig, fris, kruidig en heerlijk droog. Prima fruit en goede balans. Volgens mij behoren ze tot het beste dat in Nederland aan wijn wordt geproduceerd.

Etiket Wit
Naam De Linie Wit
Wijnbouwer De Linie
Regio Noord-Brabant
Aantal
Prijs per fles € 11.60
Prijs Totaal 11,60
Sluiten

De Linie

Als jongste boerenzoon een tijd in Luxemburg te hebben gewoond en daarna levensmiddelentechnologie te hebben gestudeerd en een passende baan op een bierbrouwerij; werd in 1977 gestart met experimenteren van ongeveer veertig verschillende rassen. Uiteindelijk werd besloten deze wijngaard aan te planten.

Het is mogelijk zeer laat te oogsten en toch gezonde druiven binnen te halen door de wind vrij spel te geven, voldoende okselscheuten te verwijderen en de oude bladeren vóór de trossen weg te halen. Er wordt niet op massa geproduceerd.

In de wijngaard staan zeven verschillende wijndruivenrassen, die separaat vergisten en daarna worden samengevoegd tot de witte cuvee incl. Pinot Noir. De rosé wordt gemaakt van Pinot Noir en de rode wijn van Pinot Noir plus een Cabernet Sauvignon kruising.
Door zo weinig mogelijk mechanische beschadigingen aan het product te veroorzaken, de most zo zuiver mogelijk te winnen en te vergisten op een lage temperatuur, is een filtratie van de wijn vaak niet nodig. Op deze wijze wordt een aromarijke- en volle wijn verkregen. De wijn wordt naast de teelt en vinificatie ook gebotteld op het domein.

Let op
Wij hebben van de De Linie Wit niet meer op voorraad. Helaas is deze niet meer bij te bestellen.
De Linie Wit

Leveringsvoorwaarden

Elke bestelling dient een veelvoud van 6 flessen te zijn. Dit kunnen wel verschillende wijnen zijn zodat u diversen wijnen kunt bestellen.

Verzendkosten

Bestelt u meer dan 2 dozen dan zijn de verzenkosten gratis. Bij 1 of 2 dozen betaalt u voor de verzending €5,95