De Wijngaardsberg Chardonnay

Ook in Nederland doet de Chardonnay het goed. Dat bewijst wijnmaker Jules Nijst met deze prachtwijn. Klassieke Chardonnay, vol en rond, mooi geintegreerde, subtiele houttonen, een heel klein “botertje” en volop fruit: citrus, kruisbes en tropische vruchten. Past heel goed bij vis, schaal- en schelpdieren, parelhoen. De wijn heeft bewaarpotentieel.

Perswijn nr 1 2013 over de Chardonnay:
"perzik en meloen, zacht en gemakkelijk, banaan, vanille, rijke stijl, krachtig, springt er uit"
De wijn kreeg vier sterren, **** = "zeer goed"

Etiket Wit
Naam De Wijngaardsberg Chardonnay
Wijnbouwer De Wijngaardsberg
Regio Limburg
Aantal
Prijs per fles € 19.95
Prijs Totaal 19,95
Sluiten

De Wijngaardsberg

 Het oudste bewijs van wijnbouw in Nederland dateert van 968 AD. De Frankische koningin Gerberga schenkt dan haar wijngaarden in Ulestraten aan de abdij van Reims, de hoofdstad van de Champagne.
Benedictijner monniken uit Reims nemen de wijngaarden in beheer. Ze doen dat tot 1800, dan vluchten de monniken voor de Franse bezetters en de wijnstokken worden gerooid. De oude terrassen zijn vandaag nog steeds zichtbaar in het landschap, de spindel van de wijnpers is bewaard en de hellingen heten nog steeds de Wijngaardsberg.

In 2002 keert de wijnstok terug op de Wijngaardsberg. Het blijkt een prachtig terroir en de wijnen vinden hun weg naar toprestaurants. Inmiddels is het domein 2,5 hectare groot en telt 9000 stokken van de bourgondische rassen Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Gris en Auxerrois.

Wijnmaker Jules Nijst, die zijn opleiding in Frankrijk genoot, kiest onvoorwaardelijk voor kwaliteit. Hij legt de basis daarvoor in de wijngaard, intensief loofwandbeheer en strikte opbrengstbeperking zijn zijn geheim. In de wijnkelder gaan traditioneel ambacht en hedendaagse technologie hand in hand. In 2009 en 2010 werd zijn wijn uitgeroepen tot de beste uit Belgisch- en Nederlands-Limburg.

De Wijngaardsberg Chardonnay

Leveringsvoorwaarden

Elke bestelling dient een veelvoud van 6 flessen te zijn. Dit kunnen wel verschillende wijnen zijn zodat u diversen wijnen kunt bestellen.

Verzendkosten

Bestelt u meer dan 2 dozen dan zijn de verzenkosten gratis. Bij 1 of 2 dozen betaalt u voor de verzending €5,95