De Wijngaardsberg Pinot Gris

Volle neus met aroma’s van rijpe appel, peer en citrus. De smaak: aangenaam droog, fris en levendig, licht exotisch met een klein snoepje in een mooie balans met frisse zuren.  Heel mooi te combineren met visgerechten als graved lax of gerookte forel. Nu al heel lekker, maar kan zeker ook een paar jaar opgelegd. De 2009 is door de Confrérie des Chevaliers du Vin Limbourgeois verkozen tot beste Limburgse wijn 2010.

Etiket Wit
Naam De Wijngaardsberg Pinot Gris
Wijnbouwer De Wijngaardsberg
Regio Limburg
Aantal
Prijs per fles € 16.99
Prijs Totaal 16,99
Sluiten

De Wijngaardsberg

 Het oudste bewijs van wijnbouw in Nederland dateert van 968 AD. De Frankische koningin Gerberga schenkt dan haar wijngaarden in Ulestraten aan de abdij van Reims, de hoofdstad van de Champagne.
Benedictijner monniken uit Reims nemen de wijngaarden in beheer. Ze doen dat tot 1800, dan vluchten de monniken voor de Franse bezetters en de wijnstokken worden gerooid. De oude terrassen zijn vandaag nog steeds zichtbaar in het landschap, de spindel van de wijnpers is bewaard en de hellingen heten nog steeds de Wijngaardsberg.

In 2002 keert de wijnstok terug op de Wijngaardsberg. Het blijkt een prachtig terroir en de wijnen vinden hun weg naar toprestaurants. Inmiddels is het domein 2,5 hectare groot en telt 9000 stokken van de bourgondische rassen Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Gris en Auxerrois.

Wijnmaker Jules Nijst, die zijn opleiding in Frankrijk genoot, kiest onvoorwaardelijk voor kwaliteit. Hij legt de basis daarvoor in de wijngaard, intensief loofwandbeheer en strikte opbrengstbeperking zijn zijn geheim. In de wijnkelder gaan traditioneel ambacht en hedendaagse technologie hand in hand. In 2009 en 2010 werd zijn wijn uitgeroepen tot de beste uit Belgisch- en Nederlands-Limburg.

Let op
Wij hebben van de De Wijngaardsberg Pinot Gris nog 17 flessen op voorraad. Helaas is deze niet meer bij te bestellen
De Wijngaardsberg Pinot Gris

Leveringsvoorwaarden

Elke bestelling dient een veelvoud van 6 flessen te zijn. Dit kunnen wel verschillende wijnen zijn zodat u diversen wijnen kunt bestellen.

Verzendkosten

Bestelt u meer dan 2 dozen dan zijn de verzenkosten gratis. Bij 1 of 2 dozen betaalt u voor de verzending €5,95