Domein Steenberg Gewurztraminer

Een intens gele met goud reflexen gewürztraminer, met een waar aromatisch palet. Rijk en overvloedig is typerend, met minerale tonen van vuursteen.  De neus is krachtig en complex, ’n explosie van exotisch fruit, citrus en specerijen. De smaak is vol en stevig, gestructureerd en filmend, de zuren zijn discreet. In de afdronk vindt je hele spectrum van de neus terug.
Deze wijn is ’n groot rijkdom, een aromatische complexiteit.

Het is geen wijn die je zo naar binnen gooit. Alsof de wijn je dwingt na te denken over alle geuren en smaken. Dat maakt het ook zo’n goede eetwijn. Het vormt een goede combinatie met de Marokkaanse keuken, bijvoorbeeld couscous met noten, gedroogd fruit en raz el hanout. Gerechten uit de Aziatische keuken gaan ook lekker met gewürztraminer, denk aan verse springrolls, groene curry en gerechten met gember. De favoriete combinatie van de Nederlandse Wijnwinkel is gewürztraminer met Crème brûlée.

Etiket Wit
Naam Domein Steenberg Gewurztraminer
Wijnbouwer Domein Steenberg
Regio Limburg
Aantal
Prijs per fles € 15.75
Prijs Totaal 15,75
Sluiten

Domein Steenberg

Domein Steenberg is één van de meest zuidelijk gelegen wijngaarden van Nederland en is relatief klein. In 2008 is er 0,5 hectare aangeplant door Marc en Luc Creuzen en Stan Bröcheler. Anno 2019 beslaat de wijngaard 1 hectare waar Pinot Gris, Riesling en Gewürztraminer is aangeplant.

Om verwarring te voorkomen, de naam heeft helemaal niets te maken met de bergen in Limburg nog getuigen van de voormalige kolenwinning. De naam Steenberg zet de bodemgesteldheid van het perceel op de flanken van één van de mooiste heuvels in Zuid-Limburg op de kaart. Die bodem is bedekt met silex. Een vuursteen die in de Steentijd is geroemd, uitgaande van zijn uitstekende kwaliteit. Die vuursteenlaag slaat overdag warmte op en daar oogst de planten de vruchten van. Naast deze vuursteen bestaat de bodem uit löss en heeft een onderlaag van krijt.

Domein Steenberg Gewurztraminer

Leveringsvoorwaarden

Elke bestelling dient een veelvoud van 6 flessen te zijn. Dit kunnen wel verschillende wijnen zijn zodat u diversen wijnen kunt bestellen.

Verzendkosten

Bestelt u meer dan 2 dozen dan zijn de verzenkosten gratis. Bij 1 of 2 dozen betaalt u voor de verzending €5,95