Fromberger Auxerrois

Prachtwijn uit Zuid-Limburg. Een neus is vol rijp fruit, bloemig bouquetrijk en een honingachtige geur. De smaak is evenwichtige, fruitig, honingachtig, mineraalrijk met lichte aangename zuren. Zachte, droge afdronk met mooi aanblijvend fruit.

Hubrecht Duijker: “Ik vond het een echt lekkere wijn: geurig, zuiver, opwekkend van karakter en voorzien van citrusachtig fruit.”

Etiket Wit
Naam Fromberger Auxerrois
Wijnbouwer Wijngoed Fromberg
Regio Limburg
Aantal
Prijs per fles € 14.05
Prijs Totaal 14,05
Sluiten

Wijngoed Fromberg

Een relatief nieuw wijngebied in Zuid-Limburg en een beetje verwijderd van haar collega’s. Fromberg-helling ligt in oostelijk zuid-Limburg en werd door Paul Wiertz aanvankelijk gebruikt voor de landbouw. Op wat oudere leeftijd, zo tegen zijn pensionering aan, wilde hij het eigenlijk wat rustiger aandoen, toch besloot hij in 1991 op deze helling wijnranken te planten. Dat deed hij overigens niet zonder voorkennis, want hij wist dat in de pre-Napoleontische tijd hier ook druiven werden geoogst en tot wijn werden geperst en verwerkt. Hij liet voor de zekerheid de bodem analyseren en zich adviseren door de Wijnacademie in het Duitse Geisenheim.

Let op
Dit product is momenteel niet op voorraad, hierdoor zal de levertijd langer zijn dan de reguliere 5 werkdagen.
Fromberger Auxerrois

Leveringsvoorwaarden

Elke bestelling dient een veelvoud van 6 flessen te zijn. Dit kunnen wel verschillende wijnen zijn zodat u diversen wijnen kunt bestellen.

Verzendkosten

Bestelt u meer dan 2 dozen dan zijn de verzenkosten gratis. Bij 1 of 2 dozen betaalt u voor de verzending €5,95