Landgoed Overst Muller Thurgau
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Landgoed Overst Muller Thurgau

Frisse, zachte wijn met aroma’s van voorjaarsbloesem en citrusfruit. Fraai, evenwichtig en zacht van smaak met een lichte kruidigheid.

€ 8,26
Inclusief belasting 3-4 werkdagen
 

Verzekerde verzending

  Bezorging binnen 3 werkdagen

Door grote drukte bij PostNL kan er enige vertraging optreden

  verzendkosten

Door nieuwe alcoholwet verhoging verzendkosten i.v.m. verplichte leeftijdscontrole.

Omschrijving

Landgoed Overst Voerendaal is gelegen in de Gemeente Voerendaal, waar de eerste druivenplanten aangeplant zijn in 2003, op Löss met veel kunradersteen. (harde mergel). Door de mergel is er een PH van 7,1 dit is voor een druivenstruik een zeer goede mineraalrijke omgeving. De ligging van de wijngaard is noord/zuid waardoor de druiven aan beide kanten door de zon aangelicht worden.
De druiven worden met de hand geplukt, voor de vergisting worden de druiven licht gekneusd. De vergisting vind plaats in een maischetank onder gecontroleerde temperatuur van 25℃, “Cuvaison = 10 dagen”. Na de Vergisting wordt de wijn afgepompt en de overgebleven schillen licht geperst. Daarna volgt een malolactische vergisting waarbij de appelzuren omgezet worden in melkzuur bij 20 ℃. Daarna rijpt de wijn nog enkele maanden na met de fijngist alvorens hij wordt gefilterd en afgevuld.

Datasheet

1.25 kg