Slingehorst NOYA

Mooie, soepele rode wijn gemaakt van pinotindruiven. Deze bijzondere wijn heeft 1 jaar houtlagering gehad waardoor fruit en een lichte vanilletoon elkaar ontmoeten. lezierige neus vol van rood fruit. Neus doet een Pinot Noir vermoeden. In de mond lekker, donker fruit, milde zuren, goede structuur en complexiteit. Is op dronk maar kan ook nog prima bewaard worden en wordt dan nog beter !

Deze wijn kreeg een winkeurzegel bij de Nederlandse Wijnkeuring 2012

Laatste flessen!

Etiket Rood
Naam Slingehorst NOYA
Wijnbouwer Wijngaard Slingehorst
Regio Gelderland
Aantal
Prijs per fles € 13.95
Prijs Totaal 13,95
Sluiten

Wijngaard Slingehorst

 

Wijngaard Slingehorst (Groenlo) wordt gerund door Ton en Hermi Lexmond. Al een aantal jaren droomden ze ervan om een andere weg te kiezen wat betreft ons werk; Ton wilde als kind al boer worden en Hermi droomde al heel erg lang van een woonwinkel. Inmiddels is het zover, in april 2006 werden ze eigenaren van een boerderij met 10 hectare grond en voldoende mogelijkheden. 

Hoezo Slingehorst? De boerderij ligt vlak bij de Slinge, een beek die een flink deel van de Achterhoek doorkruist. Hoewel ze ook wel woordgrappen hebben gemaakt met de naam van een beroemde bierbrouwerij uit deze regio hebben Ton en Hermi er voor gekozen om wat met de geografische ligging van de wijngaard te doen. Een horst is een stuk (zand)grond, meestal met laag hout begroeid of erdoor omgeven. Ze hebben op een aantal plekken rond de wijngaard, die gelegen is op een esgrond,  weer houtwallen aangelegd. Een horst is ook het nest van een roofvogel. Buizerds en torenvalken vliegen regelmatig boven de wijngaard. Dus zo werd het Slingehorst.

Wijngaard Slingehorst is gelegen in de Gelderse Achterhoek, om precies te zijn in Zwolle bie Grolle (Groenlo, gemeente Oost Gelre). In dit mooie gebied, waar al heel wat wijnboeren actief zijn, willen wzj verder werken aan onze dromen.

Let op
Wij hebben van de Slingehorst NOYA niet meer op voorraad. Helaas is deze niet meer bij te bestellen.
Slingehorst NOYA

Leveringsvoorwaarden

Elke bestelling dient een veelvoud van 6 flessen te zijn. Dit kunnen wel verschillende wijnen zijn zodat u diversen wijnen kunt bestellen.

Verzendkosten

Bestelt u meer dan 2 dozen dan zijn de verzenkosten gratis. Bij 1 of 2 dozen betaalt u voor de verzending €5,95