Uitslag wijnkeuring van de Lage Landen 2018

Niets is zo voorspelbaar als wijnkeuringen. Tenminste, dat dacht ik. Bij de Wijnkeuring van de Lage Landen 2018 waren er toch wat verrassingen. De uitslag van de wijnkeuring werd niet traditiegetrouw bekend gemaakt op het Chateau voor Buren, het wijnfeest in de Betuwe maar een week later in het prachtige restaurant Bentinck te Amerongen.

Lees meer

De beste Nederlandse wijnen van 2017: De Top 10

Tijdens de Wijnkeuing van de Lage Landen 2017 zijn er heel wat medailles uitgereikt aan nieuwe wijngaarden. Maar er waren ook veel wijngaarden die niet deelnamen aan de keuring. Dus wat zijn nu echt de 10 beste wijngaarden van Nederland? De Nederlandse Wijnwinkel zet ze voor u op een rij.

Lees meer

De beste Nederlandse wijnen van 2017: De Nieuwkomers

Er wordt steeds meer wijn van hoge kwaliteit gemaakt in Nederland. Nieuwkomers bij de Nederlandse Wijnkeuring waren bijvoorbeeld twee wijngoederen uit Utrecht; Hoog Beek en Royen uit Zeist en Tussen Rug en Rijn uit Elst. Ook de Frysling uit Twijzel, Friesland, gooide hoge ogen met haar Brûswyn. In de Geldersche Achterhoek mocht Wijngoed Montferland de hoogste trede bekleden. In het Brabantse land mocht Domaine de Brabantse wal als laatste het licht uit doen.

 

Lees meer

Duurzame wijn – de watervoetafdruk

Wat is er nou lekkerder op een zomerse dag dan met een koel wit wijntje op het terras te zitten, of een mooie fles open te trekken bij een feestelijke maaltijd? Maar hoe duurzaam is de wijn die je drinkt? In dit artikel zoomen we in op de watervoetafdruk van wijn.

Lees meer

Wat een Belaeving

Noord- Limburg is al jaren één van mijn favorietjes, qua Nederlandse provincies. Met name het zuiden is altijd leuk; Maastricht en omgeving. Ik vind het heerlijk om daar te zijn. Maar sinds kort heb ik Eghel ontdekt! Ik heb me mee laten nemen naar De Belaeving

Lees meer

Start aspergeseizoen 2017

Vandaag, 11 april 2017, start het Aspergeseizoen. Het aspergeseizoen wordt ieder jaar feestelijk geopend door het Nederlands Asperge Centrum met de verkiezing van een Asperge Ambassadeur en andere evenementen. Bij Asperges hoort natuurlijk een Aspergewijn. Die verkiezing vond plaats in februari waarbij de Auxerrois van Hoeve Nekum de finale haalde.

Lees meer

Start Kreeftenseizoen 2017

Elke laatste donderdag van maart organiseert de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft de officiële opening van het kreeftenseizoen. Honderden genodigden en persleden maken in Zierikzee het moment mee dat de eerste Oosterscheldekreeft wordt binnengehaald.

Lees meer

Verhuizing De Nederlandse Wijnwinkel

De Nederlandse Wijnwinkel was in 2013 de eerste echte online specialist in Nederlandse Wijnen. Na ruim 4 jaar zijn wij behoorlijk uit ons jasje gegroeid.

Lees meer

Genoeg van Nederlandse wijn

Wanneer heb je genoeg wijnen in het assortiment om elke bezoeker op een goede manier van dienst te zijn? De Nederlandse Wijnwinkel is in iets meer dan een jaar gegroeid van 18 naar bijna 50 Nederlandse wijnen die direct uit voorraad geleverd worden. Misschien is het zelfs te veel?

Lees meer

Elke dag de moeite waard

De eerste Blog op de website van De Nederlandse Wijnwinkel kan natuurlijk alleen maar over … De Nederlandse Wijnwinkel gaan. Over onze reden van bestaan en de manier waarop een idee een winkel werd.

Lees meer