Start Kreeftenseizoen 2017

Elke laatste donderdag van maart organiseert de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft de officiële opening van het kreeftenseizoen. Honderden genodigden en persleden maken in Zierikzee het moment mee dat de eerste Oosterscheldekreeft wordt binnengehaald. Ook kiest de stichting ieder jaar een wijn die goed past bij verschillende bereidingen van kreeft.Die wijn wordt gedurende het kreeftenseizoen geserveerd bij de Zeeuwse restaurants die zijn aangesloten bij de “Kring van de Oosterscheldekreeft“. Het doel van De Kring is: ‘het vormen van een uniek kenniscentrum dat bol staat van passie en deskundigheid als het gaat om de Oosterscheldekreeft’. Dit jaar is gekozen voor een wijn uit Sardinië gemaakt van de Vermentino druif. Meer over de verkiezing en de Kreeftenwijn 2017 kan je lezen op het blog van Anne-Wies.

Bij De Nederlandse Wijnwinkel vinden we dat bij zo’n puur Nederlands product ook een fantastische Nederlandse wijn hoort. In de trend van streekproducten is er maar één wijn die daar bij hoort, en dat is de Schouwen-D®uiveland Gris+ van Wijnhoeve de Kleine Schorre. Hemelsbreed ligt de wijngaard in Dreischor slechts op een paar kilometer van de Oosterschelde, maar de wijn moeten we niet kiezen om de locatie, maar om de kwaliteit. De wijnen van Wijnhoeve de Kleine Schorre behoren tot de absolute Nederlandse top. Wijnmaker Johan van der Velde maakt geen wijn van de druif, hij maakt de wijn bij het product; In al zijn wijnen werkt hij toe naar de Zeeuwse Zilte Zaligheden; Kreeft, oesters, mosselen en garnalen.

De Gris+ is een cuvée van voornamelijk Pinot Gris is zowel krachtig als bijzonder verfijnd. De wijn heeft complexe geuren en soms rokerige tonen en beschikt over een zuurgehalte dat hoog genoeg is om hem te kunnen ouderen. Toch is het geen zure wijn, hij is zelfs een tikkeltje zoet en sappig met een vleugje wit fruit en misschien op de achtergrond een klein rozijntje

Kleine Schorre Gris+  online verkrijgbaar bij De Nederlandse Wijnwinkel € 17.75

Terug