Apostelhoeve

De passie voor het wijnmaken is met de paplepel in gegeven, aangezien mijn ouders al sinds 1970 met het wijn maken bezig zijn. Zonder dat je het als jonge tiener in de gaten hebt bespeur je de liefde voor dit edele product. Het mooie van wijn is dat het aan tafel ieder gesprek gaande houdt, hierdoor hebben wij onze vriendenkring enorm zien groeien.De passie voor wijn zal nooit meer verdwijnen.

Ieder jaar opnieuw vind er een samenspel plaats tussen het klimaat de wijnstok en de wijnboer. Het klimaat is de school, de wijnstok de leraar en de wijnboer de student. Het moeilijke is om telkens opnieuw elkaar goed in te schatten, de handeling die je als wijnboer verricht is vaak bepalend voor dat jaar. Ik zeg altijd een uur te laat is een jaar te laat!

Het aller moeilijkste is continu allert te blijven. Als je denkt het onder de knie te hebben gaat het mis. Zelf ben ik van mening dat een bepaalde onzekerheid goed is, dit houdt je scherp om op alles goed te reageren.

De wijnen van de Apostelhoeve kenmerken zich volgens veel wijn liefhebbers en kenners door hun zuiverheid en typische identiteit van de druif, dit in combinatie met een uitgeproken terroir maakt deze wijnen tot elk voor zich een Apostel met een eigen gezicht. Wij zijn er trots op dat wij afgelopen jaar voor de  zesde maal in de korte historie van de Conferie Des Chavaliers Du Vin Limbourgeois zijn uit geroepen tot het beste wijn bedrijf van de beide Limburgen.

Traditie is meer dan het kopieren van het jaar ervoor, traditie is geloven in het geen je doet. Telkens opnieuw je afvragen doe ik het nu goed, die traditie die zorgen ervoor dat je uiteindelijk een constante kwaliteit in het glas krijgt.Buiten deze filosofische gedachten is een zin die wij ieder jaar op de eerste dag van botteling uitspreken en die luidt : Awel we zijn vertrokken. Deze kreet gebruikte de heer Jean Bellefroid toen hij bij ons de eerste oogst in 1973 kwam bottelen. U ziet deze traditie houden wij ook in ere.

Wij zijn liefhebbers van wijnen die niet alleen goed in elkaar steken maar die ook gemaakt zijn door mensen met passie. Gelukkig zijn er dit in Limburg en erbuiten al veel als ik echter toch een aantal namen moet noemen denk ik vrijwel meteen aan de wijnen van Domein Wijngaardsberg, Wijngoed Thorn en de Kleine Schorre.

Terug