Over De Nederlandse Wijnwinkel

Ontdek de schoonheid van Nederlandse wijn

De Nederlandse Wijnwinkel is de eerste en enige online winkel gespecialiseerd in wijnen van Nederlandse bodem. De Nederlandse wijnbouw is flink in ontwikkeling en steeds meer wijnen kunnen rekenen op nationale en internationale herkenning en waardering. Toch is lang niet elke Nederlandse wijn 'lekker'. Daarom maakte De Nederlandse Wijnwinkel een selectie onder de ruim 180 Nederlandse wijnmakers. Alle geselecteerde wijnmakers zijn bezocht om een indruk te krijgen van het domein en de manier waarop de wijnen worden gemaakt.

Professionele selectie van Nederlandse Topwijnen

Alle geselecteerde wijnen zijn voorgelegd aan een professioneel proefpanel bestaande uit Ron Andes (voorzitter SlijtersUnie), Louis Janssen (Proefschrift), Mick van Oppenraaij en Hans Meijs (beide Vinos Wijncursussen). De selectie is daarna voorgelegd aan bekende wijnprofessionals zoals Magda van der Rijst, Ellen Dekkers, Cees van Casteren, Jan van Lissum en Robèrt Verweij. Alle wijnen in de shop zijn voorzien van een proefnotitie en kering door één of meerdere van de leden van het proefpanel.

Het plezier van ontdekken

De Nederlandse Wijnwinkel is niet alleen bedoeld als een leuke en fijne winkel om snel en gemakkelijk wijnen te selecteren en kopen. We willen je ook meenemen op ontdekkingsreis door Nederland. Regelmatig zullen we nieuwe wijnen toevoegen aan het assortiment.

Lekker van dichtbij

Wijn uit Nederland moet eerst en vooral lekker zijn. Toch zijn er meer voordelen aan wijn van dichtbij. Onder andere dat er veel minder verpakking en transport nodig is om de wijnen bij je thuis te krijgen. Minder uitstoot van CO2 en dus minder belasting van de aarde. We vragen je om het glas in de glasbak te doen en het karton van de verzenddoos als oud-papier aan te bieden.

Dank je wel voor je interesse en het shoppen bij De Nederlandse Wijnwinkel. We wensen je veel genieten met Nederlandse wijn.

Voor meer informatie klik hier