Domein Steenberg Gewurztraminer Edelzoet

Dessertwijn gemaakt van de Gewürztraminer druif. De druiven worden later geoogst, ook wel “late harvest/ vendange tardive” genoemd met Botrytis cinerea, pouriture noble, edelfäule oftewel edele rotting.

Geel met gouden reflexen, rijk en overvloedig met minerale tonen van vuursteen. De neus is krachtig. Een explosie van exotisch fruit, citrus en specerijen. De smaak is vol, met verfijnde zoete tonen en discrete zuren.

Hij kan desserts begeleiden en door het zuurtje geeft het een mooie frisheid. Ook bij Paté’s en kazen een mooie aanvulling. Let op: inhoud 0,375 Ltr.

Etiket Wit
Naam Domein Steenberg Gewurztraminer Edelzoet
Wijnbouwer Domein Steenberg
Regio Limburg
Aantal
Prijs per fles € 19.95
Prijs Totaal 19,95
Sluiten

Domein Steenberg

Domein Steenberg is één van de meest zuidelijk gelegen wijngaarden van Nederland en is relatief klein. In 2008 is er 0,5 hectare aangeplant door Marc en Luc Creuzen en Stan Bröcheler. Anno 2019 beslaat de wijngaard 1 hectare waar Pinot Gris, Riesling en Gewürztraminer is aangeplant.

Om verwarring te voorkomen, de naam heeft helemaal niets te maken met de bergen in Limburg nog getuigen van de voormalige kolenwinning. De naam Steenberg zet de bodemgesteldheid van het perceel op de flanken van één van de mooiste heuvels in Zuid-Limburg op de kaart. Die bodem is bedekt met silex. Een vuursteen die in de Steentijd is geroemd, uitgaande van zijn uitstekende kwaliteit. Die vuursteenlaag slaat overdag warmte op en daar oogst de planten de vruchten van. Naast deze vuursteen bestaat de bodem uit löss en heeft een onderlaag van krijt.

Domein Steenberg Gewurztraminer Edelzoet

Leveringsvoorwaarden

Elke bestelling dient een veelvoud van 6 flessen te zijn. Dit kunnen wel verschillende wijnen zijn zodat u diversen wijnen kunt bestellen.

Verzendkosten

Bestelt u meer dan 2 dozen dan zijn de verzenkosten gratis. Bij 1 of 2 dozen betaalt u voor de verzending €5,95