De Wijngaardsberg Auxerrois

Auxerrois is een oude kruising van Pinot en Gouais Blanc, afkomstig uit Auxerre vlakbij Chablis. Auxerrois heeft weinig zuur en geeft aromatische en toegankelijke wijnen. 

Deze bleekgele Auxerrois geurt naar wit fruit, citrus, grapefruit met een vleugje meloen. Fruitige smaak, zacht en fris. Zuiber met iets van snoepjes, mooi aanhoudend. Delicaat, elegant en prachtig bij subtiele gerechten zoals asperges. Auxerrois kan het beste redelijk jong gedronken worden.

 

Etiket Wit
Naam De Wijngaardsberg Auxerrois
Wijnbouwer De Wijngaardsberg
Regio Limburg
Aantal
Prijs per fles € 13.99
Prijs Totaal 13,99
Sluiten

De Wijngaardsberg

 Het oudste bewijs van wijnbouw in Nederland dateert van 968 AD. De Frankische koningin Gerberga schenkt dan haar wijngaarden in Ulestraten aan de abdij van Reims, de hoofdstad van de Champagne.
Benedictijner monniken uit Reims nemen de wijngaarden in beheer. Ze doen dat tot 1800, dan vluchten de monniken voor de Franse bezetters en de wijnstokken worden gerooid. De oude terrassen zijn vandaag nog steeds zichtbaar in het landschap, de spindel van de wijnpers is bewaard en de hellingen heten nog steeds de Wijngaardsberg.

In 2002 keert de wijnstok terug op de Wijngaardsberg. Het blijkt een prachtig terroir en de wijnen vinden hun weg naar toprestaurants. Inmiddels is het domein 2,5 hectare groot en telt 9000 stokken van de bourgondische rassen Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Gris en Auxerrois.

Wijnmaker Jules Nijst, die zijn opleiding in Frankrijk genoot, kiest onvoorwaardelijk voor kwaliteit. Hij legt de basis daarvoor in de wijngaard, intensief loofwandbeheer en strikte opbrengstbeperking zijn zijn geheim. In de wijnkelder gaan traditioneel ambacht en hedendaagse technologie hand in hand. In 2009 en 2010 werd zijn wijn uitgeroepen tot de beste uit Belgisch- en Nederlands-Limburg.

Let op
Wij hebben van de De Wijngaardsberg Auxerrois nog 29 flessen op voorraad. Helaas is deze niet meer bij te bestellen
De Wijngaardsberg Auxerrois

Leveringsvoorwaarden

Elke bestelling dient een veelvoud van 6 flessen te zijn. Dit kunnen wel verschillende wijnen zijn zodat u diversen wijnen kunt bestellen.

Verzendkosten

Bestelt u meer dan 2 dozen dan zijn de verzenkosten gratis. Bij 1 of 2 dozen betaalt u voor de verzending €5,95