Auxerrois

Auxerrois blanc is een witte Franse druivensoort gekruist uit de pinot en heunisch weiss. Vooral in de Elzas wordt de druif aangeplant als één van de belangrijkste voor de crémant dAlsace, maar doet het ook uitstekend in de BeNeLux
Apostelhoeve Auxerrois
Dé Aspergewijn van 2023! Wat je in deze variant van Pinot Blanc vooral proeft, zijn nuances van sappig wit fruit rijpe peer en appel vooral plus een sympathiek klein zoetje en zachte zuren.
€ 16,49
Apostelhoeve Cuvee XII
Zeer harmonieuze, diepe, interessante neus, mineraal, veel peer, kruiden, wat meloen. In de mond véél sappige peer, mooie zuren, diepte, verschillende lagen, versmolten alcohol en een prachtige afdronk met de fijnste kruiden, wat pikant,
€ 17,31
De Kleine Schorre Auxerrois
Wijnschrijver Nicolaas Klei over De Kleine Schorre: "Wit van verrassende oorsprong". Auxerrois is een Pinot Blanc variant, echter met een laag zuurgehalte en wat extractrijker dan de Pinot Blanc. Het druivenras Auxerrois kleurt de smaak van deze harmonieuze cuvée.
€ 17,15
Uitverkocht
Hoeve Nekum Auxerrois
Uitverkocht
Auxerrois is een oud druivenras, dat vermoedelijk uit Lotharingen afkomstig is. De naam komt echter van het graafschap Auxerrois (Auxerre, Chablis). Deze druif is zeer geschikt voor de Limburgse bodem en het Limburgse klimaat. De Auxerrois geeft een mooie volle aromatische wijn. Goudgeel in het glas. Pittige neus die zoekt naar evenwicht. Volle smaak, beetje boter: rond en met een bijna vettig mondgevoel. Goed bij asperges, maar ook bij zachte visgerechten met romige sausen.
Winnaar bronze medaille Nederlandse Wijnkeuring 2008.
Uitverkocht
Wijngoed Thorn Pinot Brut
Uitverkocht
Op traditionele wijze gevinificeerde mousserende wijn van 50% Pinot Noir (blanc de noir) en 50% Auxerrois.
Typische brut met de karakteristieke “sur lie” smaak ten gevolge van de 12 maanden durende autolyse van de gist.