Gewurztraminer

De druif wordt gerekend tot de witte druivensoorten, maar heeft een donkerroze tot blauwroze kleur. Wijnen die gemaakt worden van de Gewürztraminer zijn zeer markant. Ze geven een kruidige en krachtige geur, dito volle smaak waar vaak iets van lychees in te herkennen valt. De wijn die van deze druif gemaakt wordt laat zich goed combineren met kruidige gerechten, zoals met Elzasser zuurkool en met de Aziatische keuken. Een mooie zoete Gewurztraminer is een uitstekende combi met bijvoorbeeld Creme Brulee
Domein Steenberg Gewurztraminer
€ 13,02
Inclusief belasting
Een intens gele met goud reflexen gewürztraminer, met een waar aromatisch palet. Rijk en overvloedig is typerend, met minerale tonen van vuursteen.  De neus is krachtig en complex, ’n explosie van exotisch fruit, citrus en specerijen. De smaak is vol en stevig, gestructureerd en filmend, de zuren zijn discreet. In de afdronk vindt je hele spectrum van de neus terug. Deze wijn is ’n groot rijkdom, een aromatische complexiteit.
Domein Steenberg Gewurztraminer Edelzoet
€ 16,49
Inclusief belasting
Er zijn niet genoeg producten op voorraad
Dessertwijn gemaakt van de Gewürztraminer druif. De druiven worden later geoogst, ook wel “late harvest/ vendange tardive” genoemd met Botrytis cinerea, pouriture noble, edelfäule oftewel edele rotting.