Gewurztraminer

De druif wordt gerekend tot de witte druivensoorten, maar heeft een donkerroze tot blauwroze kleur. Wijnen die gemaakt worden van de Gewürztraminer zijn zeer markant. Ze geven een kruidige en krachtige geur, dito volle smaak waar vaak iets van lychees in te herkennen valt. De wijn die van deze druif gemaakt wordt laat zich goed combineren met kruidige gerechten, zoals met Elzasser zuurkool en met de Aziatische keuken. Een mooie zoete Gewurztraminer is een uitstekende combi met bijvoorbeeld Creme Brulee
De Daalgaard Gewurztraminer
Opvallende halfdroge wijn, kruidig, Zeer uitgesproken geur en smaak, geur van rozen, lycheesSpijscombinaties: pittige (oosterse) gerechten, kaas, als aperatief
€ 9,09
Uitverkocht
Domein Steenberg Gewurztraminer
Uitverkocht
Een intens gele met goud reflexen gewürztraminer, met een waar aromatisch palet. Rijk en overvloedig is typerend, met minerale tonen van vuursteen.  De neus is krachtig en complex, ’n explosie van exotisch fruit, citrus en specerijen. De smaak is vol en stevig, gestructureerd en filmend, de zuren zijn discreet. In de afdronk vindt je hele spectrum van de neus terug. Deze wijn is ’n groot rijkdom, een aromatische complexiteit.
Domein Steenberg Gewurztraminer Edelzoet
Dessertwijn gemaakt van de Gewürztraminer druif. De druiven worden later geoogst, ook wel “late harvest/ vendange tardive” genoemd met Botrytis cinerea, pouriture noble, edelfäule oftewel edele rotting.
€ 16,49
Hoeve Nekum Cuvee
Deze droge witte wijn is een blend van Solaris, Riesling en Gewürtztraminer. Deze wijn heeft een fruitige smaak, zachte zuren en een frisse afdronk. Dit is een heerlijke wijn die je nuttigt op een zomerse dag bij vis op bij asperges.
€ 10,74
Hoeve Nekum Gewürztraminer
Deze zoete witte wijn is gemaakt van de Gewürtztraminer. De kleur is wat donkerder dan andere witte wijnen. Dit komt door de behandeling van druiven. Deze wijn heeft een krachtige bloemige geur. De volle smaak wordt gekenmerkt door de druifsoort maar is niet overheersend zoet. Deze wijn past perfect bij desserts zoals Crème brûlée maar combineert ook prachtig met de Aziatische keuken (met name gerechten met zoetzure sauzen).
Inhoud: 37,5cl
€ 12,36