Lijst van producten op merk De Linie

Wie: Marius van Stokkom
Locatie: Made, Noord-Brabant
Eerste wijnstokken: 1977
Witte druiven: o.a. Gewürztraminer, Riesling, Pinot Blanc
Rode druiven: Pinot noir, Cabernet Sauvignon
 
Er staan heel veel verschillende druivenrassen in Made aangeplant. Marius wil ze niet allemaal benoemen om de concurrentie niet wijzer te maken dan ze al is, maar het betreft onder andere Riesling, Pinot Blanc, Pinot noir en Cabernet Sauvignon. Hij maakt er twee verschillende wijnen van; een witte en een rode. Door de aanwezigheid van veel open water in de buurt van Made zoals de Biesbosch en de rivieren Amer, Maas en Hollands Diep, regent het net ietsje minder in Made dan verder landinwaarts. Tel daarbij op dat de grond tamelijk arm is en behoorlijk ijzerhoudend dan krijg je condities die enigszins te vergelijken zijn met de meer zuidelijke wijnlanden. Alleen valt hier tijdens de groeiperiode juist meer regen en tijdens de rijping juist wat minder.
 
De vinificatie vindt plaats op het domein. En gezien zijn vroegere werk bij een bierbrouwerij zal het waarschijnlijk niemand verbazen dat Marius van Stokkom niet heeft gekozen voor traditionele roestvrijstalen tanks maar voor tanks waar ooit bier doorheen vloeide. De verschillende druivensoorten worden apart vergist en pas daarna geassembleerd. Hierdoor kun je meer diepgang en karakter in de wijn krijgen.
 
In gesprek met Marius van Stokkom leer je een heel andere kant van de wijnwereld kennen. Marius is ‘quite a character’ zoals de Engelsen zeggen. Een man met een uitgesproken mening. En ook met heel veel kennis van voedingsmiddelen en wijn in het bijzonder. Dat is natuurlijk ook niet gek als je al zo lang bezig bent als hij. En toch merk je dat na al die jaren de liefde voor wijn niet verwelkt is. Als hij zijn eigen rode wijn opentrekt en er eens goed voor gaat zitten dan zie je de trots en is het genot bijna voelbaar. Het blijft tenslotte een Brabantse Bourgondiër.

De Linie Rood
Uitstekende blend van Pinot Noir en Cabernetkruising. Veel kleur, geur en verleidelijke aroma’s van dik gerijpt bosfruit. Bramen, bosbessen, cassis en zwarte kersen. Warm en vol van smaak. Zuiver en aards van smaak met best wat stevigheid.  Als verrassing in de afdronk een pepertje.
€ 11,98
Uitverkocht
De Linie Wit
Uitverkocht
De Linie Wit bestaat uit 7 verschillende oorspronkelijke, traditionele rassen, waaronder Riesling, Gewürztraminer, Pinot Blanc en Pinot Noir.Zuiver, fruitig en bijzonder aromatisch. Heerlijk wit fruit met geurige lentebloesem. Zachte ronde, verfijnde, frisse droge wijn met een verrassende complexiteit. De fijne zuren geven het frisheid en body. Een lange aangename afdronk.