Lijst van producten op merk Domaine De Brabantse Wal

In 2012 werden de eerste stokken bij Domaine de Brabantse Wal geplant. De eerste oogst volgde in 2014, en ongeduldig als hij was maakte eigenaar Paul Bosse direct zijn eerste witte wijn en stuurde deze in naar de Wijnkeuring van de Lage Landen. Volgens de jury was het een Klein Wonder dat zulke jonge stokken al iets konden voortbrengen waar enige smaak aan zat.

Wie: Paul Bosse
Locatie: Ossendrecht, Noord Brabant
Eerste wijnstokken: 2012
Witte druiven: Souvignier Gris 1.800 stokken, Johanniter, 1.800 stokken en Solaris 500 stokken.

Met Klein Wonder was de trend gezet. Groot Geluk volgde al snel bij het behalen van de eerste medailles. En de medailles bleven komen. Jaar in jaar uit gooit dit Brabantse domein vlak bij de Biesbosch hoge ogen bij de wijnkeuring.

De wijngaard behoort met haar 1 hectare tot de kleinere commerciële wijngaarden van Nederland.

De Brabantse Wal Puur
€ 24,75
Inclusief belasting
Laatste items in voorraad
Puur Brut is een prachtige mousserende kwaliteitswijn op traditionele wijze gemaakt. Gevinificeerd met 2/3 Johanniter en 1/3 Souvignier Gris met een dosage van 9 gram. Fijne mousse met de frisheid en citrus in mooie balans. Perfect als aperitief.
De Brabantse Wal Vol Trots
€ 20,62
Inclusief belasting
Er zijn niet genoeg producten op voorraad
Vol Trots is een “special reserve” een wijn gemaakt van Souvignier Gris die voor de helft 19 maanden houtlagering op nieuw Frans eiken heeft gehad, de andere helft regulier gevinificeerde Souvignier Gris en Sur-lie gevinificeerde Solaris. Deze wijn heeft veel diepgang en mooie houttonen. Een prettige frisheid en het mooie volle en ronde mondgevoel maken deze wijn een ideale wijn-spijs paring die goed tot zijn recht komt met aardse tonen van vegetarische gerechten als Biet Wellington. Maar ook bij prachtige vis en schaaldier gerechten.