Lijst van producten op merk Domaine Salamander

Wie: John Cox
Locatie: Eys, Zuid-Limburg
Eerste wijnstokken: 2007
Witte druiven: Auxerrois, Chardonnay, Pinot gris, Siegerriebe
Rode druiven: Fruhburgunder, Pinot Noir

De Eyserheide ligt in de gemeente Gulpen-Wittem, op een hoogte van ongeveer 190 meter boven NAP. Geboren en getogen in Eys besluit John Cox na de eeuw wisseling om zijn activiteiten op gebied van veeteelt af te bouwen en zich geheel op de wijnbouw met de klassieke druivenrassen te specialiseren. En daarmee is een bijzondere wijmaker geboren.

Wijnmaker John Cox is niet alleen een echte boer, maar ook een bourgondier en een wijnmaker die op de details let. Hier en daar kan het allemaal een likje verf gebruiken en gaat de administratie misschien wat traag, waar het de druiven betreft zit John er boven op. De wijngaard en de kelder zijn in top conditie. Op geheel eigen wijze laat John de druiven ook erg lang sur lie, op de schil, liggen rijpen waardoor de wijnen lang houdbaar zijn. Waar je meestal een wijn van Auxerrois binnen 1 a 2 jaar jong moet drinken zijn ze bij Domaine Salamander na een jaar of 10 fris en fruitig


 

Domaine Salamander Eyswijn Pinot Noir
Een goede dessertwijn komt van druiven die laat worden geoogst omdat de druiven dan meer suiker krijgen en minder zuren. Zo krijg je de mooie zoete dessertwijn. Vaak noemen we dat Late Harvest. Helemaal mooi  wordt het als er een nachtje vorst over heen komt, dan krijgen we een ijswijn. Als die dan in Eys genaakt wordt, dan is het logischerwijs een Eyswijn. De meeste dessertwijnen zijn wit, gemaakt van Solaris, Chardonnay of Pinot Gris, maar Domaine Salamander heeft een fantastische rode Eyswijn van Pinot Noir gemaakt. Mooi rood fruit
€ 16,49
Domaine Salamander Frühburgunder 2018
Mooi geheel in balans zijnde open doorschijnende rode wijn waar kersen en rijpe bosvruchten eruit springen, bevat weinig tannines maar meer dan voldoende frisheid.
€ 16,49
Domaine Salamander Pinot Noir 2015
Laatste items in voorraad
Mooie donkrerode soepel kenmerkende Pinot Noir, met rood fruit en een lichte nootachtige ondertoon. Wijnmaker John Cox houdt zijn druiven goed in de gaten waarbij hij ook kijkt naar de verkleuring van de pitjes in de druif. Een gerijpte bruine pit zorgt voor de mooie ondertoon van gegrilde hazelnoot met de typische aardse tonen van de Pinot Noir.
€ 16,49