Lijst van producten op merk Domein Holset

Het 7.5 hectare grote Domein Holset  maakt uitsluitend ousserende wijn te maken, geproduceerd volgens de traditionele methode, dus met tweede vergisting op de fles

Wie: Erik Leferink & Marianne Blijdesteijn
Locatie: Holset, Limburg
Omvang: 7,5 hectare
Eerste Wijnstokken: 2008
Druiven: Souvignir Gris, Johanitter, Cabernet Blanc, Chardonnay en Pinot Noir.

Domein Holset is opgericht in 2008 door Erik Leferink enMarianne Blijdesteijn en ligt in het plaatsje Holset. In de eerste jaren werd de wijngaard bewerkt door Stan Beurskens van Wijngaard St. Martinus uit Vijlen, een paar kilometer verderop. Sinds 2020 wordt alle wijn in eigen beheer op het domein zelf gemaakt. Het domein heeft 12 hectare, waarvan er inmiddels 7,5 aangeplant zijn als wijngaard. Domein Holset kenmerkt zich door uitsluitend mousserende wijn te maken, geproduceerd volgens de traditionele methode, dus met tweede vergisting op de fles in hun eigen BubbelProductieKelder.

Domein Holset valt binnen de grenzen van twee verschillende BOB’s (Beschermde Oorsprong Benaming), die van BOB Mergellanden BOB Vijlen.

 

Dame van Holset
€ 28,51
Inclusief belasting
De Dame van Holset biedt een verfijnde bruis met wit fruit en toast tonen in de neus en een verleidelijke afdronk. Ter ere van Dame Genoveva geboren uit de Chardonnay oogst. Van de wijngaarden van Holset, gevoed door onze gulle moeder aarde. Mooie complexiteit waar klassiek en eigentijds elkaar ontmoeten door tenminste vierentwintig maanden gisting op fles. Als beschermheilige van de wijnboeren staat zij garant voor gouden kwaliteit. Puur te genieten of bij wat lokale amuses of licht notige kazen. Gekoeld serveren 8-10 C.
Domein Holset Classic
€ 28,88
Inclusief belasting
De Domein Holset Classic is een klassieke assemblage van 70% chardonnay en 30% pinot noir afkomstig van de kalkrijke bodems van de Fromberg in Voerendaal. De wijn heeft een diep goudgele kleur met een koperen schijn. De Classic is elegant, vol en stevigvan smaak met tonen van citrus, rood fruit en hazelnoten en een hint van brioche. Na 36 maandenrijping op de gist is de Classic gedegorgeerd zonder dosage als Brut Nature.
Prins van Holset
€ 27,69
Inclusief belasting
Aromatisch, frisse mousserende wijn van vruchtbare Zuid-Limburgse bodem. Prinselijk blauw benadrukt de stijlvolle mousse en royale smaak. Gemaakt van de Souvignier Gris en Johanniter met tenminste vijftien maanden gisting op de fles. Een vrolijke, fruitige beleving met een frisse en kruidige afdronk. Verleidelijke begeleider op het terras, als aperitief, bij een picknick met een salade of dansend in het maanlicht in de nacht. Gekoeld serveren 8-10 C.