Domein Holset

Wie: Domein Holset BruisendWijnHuis,
Locatie: Holset, een gehucht bij Vaals, Zuid-Limburg
Wijngaarden: Villare , 4 hectare 2009 en 2010 Holset I 2009 Holset II 2013
Druiven: Souvigier Gris, Cabernet Blanc, Johanniter, Chardonnay

Domein Holset BruisendWijnHuis excelleert door specialisatie. Er worden alleen mousserende wijn volgens de Tradionele Methode geproduceerd. Uitgangspunt van Domein Holset is een mooi palet Nederlandse bubbels te produceren. Van Fris Fruitig tot Vol Rond. We zijn ambitieus en willen elk jaar betere wijnen maken.

Bodem, Löss en Vuursteen (kalk) en klimaat vormen de basis waarop de gekozen druivenrassen door precies en nauwgezet bodembeheer en wijngaardonderhoud floreren. Alles is afgestemd om geschikte druiven te krijgen voor de Bubbels.
Door op verschillende momenten te oogsten van verschillende percelen en deze apart te persen en te vergisten krijgen we een perfecte basis voor ‘gelaagde’ basiswijnen.
In de kelder werken we met de beste mensen in permanente dialoog om de druiven vol tot expressie te brengen in de verschillende wijnen. We proeven samen met de oenoloog en andere wijnspecialisten de basiswijnen en blenden deze tot onze vaste Cuvees: De Bruut, De Prins en De Dame van Holset. Afhankelijk van de oogst en het weer dat jaar maken we spécialités die het jaar accentueren.

De tweede gisting op de fles zorgt voor extra complexiteit, aroma’s, smaak en mondgevoel. Doordat we de wijnen ook nog redelijk lang tot heel lang laten rusten op het gist creëren we unieke zachte bubbels die hun eigen plek verwerven in (top)horeca, bij sommeliers en wijn geïnteresseerden en wijn genieters.
Om extra wijn beleving mee te maken boek je een verblijf in onze BnB, doe je mee aan een rondleiding en proeverij. Vanuit  Domein Holset bezoek je collega wijngaarden of fiets of wandelt zo het Limburgse Heuvelland in.

Bekijk alle wijnen van Domein Holset