Lijst van producten op merk Hof van Twente

Wie: Ilse en Roelof Visscher
Locatie: Bentelo, Overijssel
Eerste wijnstokken: 2000
Witte druiven: Johanitter, Solaris, Regent, Riesèl
Rode druiven: Regent, Pinotin, Cabertin
 
De nieuwe rassen zijn voor wit onder andere de Johanitter en de Solaris, waarvan van Twentewijn zeer verrassende wijnen maakt. De Solaris krijgt als ondersteuning nog wat houtrijping, wat er voor zorgt dat het een mooie volle witte wijn wordt.
 
Twentewijn is niet alleen vernieuwend doordat ze als eerste zo noordelijk wijn gingen verbouwen, maar ook door de hypermoderne wijnkelder. Een kelder is het eigenlijk niet te noemen, meer een grote verzameling van roestvrijstalen tanks en houten vaten die in een gigantisch pand bij elkaar staan. Ze maken dan ook niet alleen wijn voor zichzelf. Een groot aantal wijnboeren uit de omgeving laat de vinificatie van de wijnen plaatsvinden bij Twentewijn. En we kwamen zelfs een wijn van een beroemd 3 sterren restaurant tegen in de kelder. Alle techniek is in eigen huis aanwezig en met advies van buitenlandse wijnmakers ontbreekt het ook niet aan kennis.
 
Naast het bedrijfsmatige is Twentewijn ook maatschappelijk betrokken doordat Ilse Visscher een zorgboerderij beheerd waarvan de mensen ook meehelpen met bijvoorbeeld het plukken van de druiven. Zo is Twentewijn een zeer veelzijdig bedrijf geworden dat zich op vele manieren manifesteert.
 
In ons gesprek met Roelof kwam hij naar voren als een rustige maar zeer ambitieuze man. Een man die van jongs af aan boer wilde worden en die dit uiteindelijk in de wijnwereld heeft kunnen verwezenlijken. Maar als je hem hoort praten over de ideeën voor de toekomst en als je kijkt naar alles wat er al is opgebouwd, dan kun je rustig zeggen dat hij het stempel van boer makkelijk overstijgt. De buitenwereld heeft dat ondertussen ook in de gaten, want Twentewijn heeft al diverse prijzen gewonnen op Nederlandse- en internationale concoursen. Laat je verrassen door Twentewijn.

Hof van Twente Sueterie Parel
De Sueterie Parel is de feestwijn die in 2020 speciaal ter ere van het 20 jarig bestaan van Wijngaard Hof van Twente is ontwikkeld. Een frisse mousserende wijn, gemaakt van de Johanniter en Solaris.
€ 14,01
Hof van Twente Sueterie Rood

De rode wijn is een cuvée van de Pinotin-druif, de Cabertin (Zwitserse kruisingen van de Cabernet Sauvignon) en de Regent. Een volle, kruidige wijn met heeft zachte vanille tonen, door de 10 maanden houtrijping. 0,75 liter. Goede begeleider van rood (gegrild) vlees en gerijpte kaas.GOUD AWC VIENNA 2014
€ 14,67
Hof van Twente Sueterie Rood Select

De rode wijn is een cuvée van de Pinotin-druif, de Regent en de Lemberger. Een volle, kruidige wijn met zachte vanille tonen, door de 10 maanden houtrijping. Goede begeleider van rood (gegrild) vlees en gerijpte kaas.
Op dronk: nu - 2025

€ 14,83
Hof van Twente Sueterie Rosé
De Sueterie Rosé is een frisse fruitige zomerse Rosé, heerlijk op het terras. De Rosé is een blend van de vroegrijpe rode druivensoorten Regent en Pinotin. De Rosé is een licht zalmroze van kleur, mooie fruitige rosé met zachte tannines. Bij vele gerechten te combineren.
De Rosé is een blend van de vroegrijpe rode druivensoorten Regent en Pinotin. De Rosé is een lichtzalmroze van kleur, mooie fruitige rosé met zachte tannines.
€ 10,70
Hof van Twente Sueterie Sprankel

De mousserende wijn is met traditionele flesvergisting gemaakt van de Riesèldruif, een Zwitserse kruising. De wijn heeft 10 maanden sur lie gelegen en vervolgens is door middel van remoulage de gist verwijderd. De Sueterie Sprankel is droog gevinificeerd, is fris en fruitig met een elegante mousse.. ZILVER AWC VIENNA 2014
€ 28,06
Hof van Twente Sueterie Wit
Een volle, toegankelijke witte wijn, gemaakt van de vroeg rijpende druiven Solaris en Johanniter. De wijn combineert goed met (geiten-)kaas, asperges, vis en salades.
€ 10,12
Twentewijn Johanitter
Deze witte wijn is gemaakt van 100% Johanniter. De droge witte wijn is frisfruitig en licht filmend, vanwege 50% malolactische vergisting. De wijn heeft in de neus wat tropisch fruit en een klein, voor de Johanniter typisch bittertje. Let op: 0,75 liter.
€ 12,36
Uitverkocht
Twentewijn Regent
Uitverkocht
De Regent is een droge wijn. Vol en kruidig van karakter. Na een nauwkeurig bewaakte gisting op de schillen volgt een houtrijping van minimaal 8 maanden op jong eikenhouten barriques. De rode wijn is gemaakt van de Regent druif, heeft aroma's van zwartebes en een klein beetje laurier.
Twentewijn Solaris
Een volle witte wijn, gemaakt van de vroegrijpende druif Solaris. De wijn heeft als gevolg van vergisting op barrique volle aroma's en licht vanille in de mond, maar ook van tropisch fruit, is filmend van karakter.
€ 14,01