Lijst van producten op merk IESSEL Cider

IESSEL Cider produceert natuurciders met een droge, friszure smaak en een klein prikkeltje. De ciders zijn gemaakt van 100% vers ongepasteuriseerd sap zonder kunstmatige toevoegingenmet fruit van tientallen oude appel- en perenrassen

Wie: Marin van Sprang en Rob le Rutte
Locatie: Schalkhaar (Overijssel)
Cidergaard: Bijna 100 verschillende particuliere hoogstamboomgaarden

De Cidermakers van IESSEL Ciderij maken cider (vergist appelsap met alcohol) van 100% sap van fruit uit hoogstamboomgaarden met oude rassen. De IESSEL Ciderij is gevestigd bij De Oorsprong, centrum voor ambachtelijke streekproducten, in Schalkhaar. De belangrijkste doelstelling is het geven van nieuwe waarde aan oude fruitrassen uit de IJsselstreek. Het fruit komt uit bijna 100 verschillende particuliere hoogstamboomgaarden, stuk voor stuk unieke plaatsen. Samen met hun appeldonateurs, verkooppunten en ciderliefhebbers dragen ze zo bij aan het behoud van deze boomgaarden. En daarmee aan landschap, biodiversiteit en leefruimte voor dieren en planten.

De cidermakers van de IESSEL gebruiken oude appelrassen die je niet zult vinden in de supermarkt. Neem de Ananas Reinette, de Purpurroter Cousinot of de Present van Holland. Niet zomaar een appeltje, maar laatrijpe appels met een goede verhouding aan suikers, zuren en bitters om er een heerlijke friszure cider van te maken. Na zorgvuldige selectie van het fruit worden de appels vermalen en geperst tot 100% puur vers appelsap. Daarna wordt dit vergist in vaten, wild of met toegevoegde gist. Daarna wordt het vergiste sap geheveld tot de cider helder wordt.

De Ciders van de IESSEL Ciderij rijpen minstens 6 maanden in het vat. Na rijping wordt de cider gebotteld en rijpt deze nog twee maanden (of langer) op de fles.

IESSEL Wilde Cider 330ml
€ 3,51
Inclusief belasting
De wilde appelcode van Iessel Cider is een droge natuurcider die spontaan vergist ismet wilde gisten uit de boomgaard. De wilde cider levert een typisch Nederlands gevoel van wilde appeltjes die onder de boom liggen te rijpen. Sluit je ogen en neem een dieoe hap uit die appel en ruik de geur van het klokhuis. Pure appel met een pitje. Fles 330ml. ALC 7.7 %, alc.Voordeliger per 6 flessen.