Lijst van producten op merk Wijngaard Aan de Breede Beek

Wie:                       Henk Breugem
Locatie:                  Nijkerk, Gelderland
Eerste Wijnstokken: 2003
Witte Druiven:         Muscaris, Johanniter, Solaris
Rode Druiven:         Regent, Cabernet Cortis

Net als bij de andere Gelderse wijngaarden wordt er gewerkt met nieuwe rassen. De Regent, Johanniter en Solaris zien we door heel Gelderland en daarboven. Ook de Cabernet Cortis maakt een sterke opkomst, maar wat het assortiment van Aan de Breede Beek uniek maakt is de Muscaris, een druif afkomstig is van de beroemde Muskateller, een muskaatdruif. Deze druif heeft een mooi bloemig aroma en wordt bijzonder goed rijp zodat er een lichtzoete wijn van gemaakt kan worden met onmiskenbare Muskaat kenmerken. Dit maakt het tot een gastronomisch zeer interessante wijn die in de belangstelling staat van topsommeliers.

De wijngaardenier, Henk Breugem groeide op als tuinders­zoon en heeft hij eerst 20 jaar in de geestelijke gezond­heids­zorg gewerkt. Op een goed moment besloot hij zijn agrarische 'roots' weer op te pakken en koos voor het opzetten van dit bedrijf. Nu werkt hij in deeltijd zowel op de wijngaard als in de geestelijke gezondheidszorg, een afwisselende combinatie. Wijngaard Aan de Breede Beek is één van de vele wijngaarden in Nederland die – met Stan Beurskens van Wijngaard St. Martinus als adviseur – de laatste jaren enorme stappen heeft gemaakt in het maken van kwaliteitswijn.

 

Aan de Breede Beek Barrique
Laatste items in voorraad
Een karaktervolle rode wijn gemaakt van de Regent druif. Heeft een duidelijke aroma van zwarte bessen met daarnaast ook vanille, peper en laurier. De afdronk is vol en aangenaam met nog zacht aanwezige tannines.
€ 15,29
Aan de Breede Beek Brut
Een lichtgele wijn gemaakt volgens de méthode traditionnelle net als de champagne. Tintelend fris met een prachtige fijne mousse.Heerlijk als aperitief en bij frisse salades.
€ 21,07
Aan de Breede Beek Muscato Dessert
De Muscaris druif heeft de onmiskenbare nootmuskaatachtige kenmerken van de klassieke Muscat druif. In de droge Muscaris wijn van wijngaard Aan de Breede Beek zijn deze typische kenmerken al goed te proeven, en in de Secco Muscaris is het alsof je wegdroomt bij een rasechte Moscato d'Asti. In de Muscato Dessert 2020 herken je voluit de klassieke zoete Muskaat wijnen.
Heeft een mooi muscaris aroma: vlierbles, parfum en heeft naast het zoet ook deze aroma's bij het proeven. Kent een lichtfrisse afdronk wat deze dessertwijn zo speciaal maakt. Beste zoete wijn van het jaar 2020! en bekroond met een gouden medaille bij de wijnkeuring der Lage Landen.
Inhoud: 350ml -
€ 14,83
Aan de Breede Beek Primavera
Een donkerpaarse, kersrode wijn met de geur van bosvruchten, bramen, hout, tabak en leer, een soepel en fluweelachtig mondcontact en een volle iets zoete smaak met ronde tannines die zorgen voor een stabiele afdronk.
€ 11,78
Aan de Breede Beek Secco Muscaris
Laatste items in voorraad
Een lichtgele mousserende witte secco gemaakt van de Muscaris druif. Met aroma's van bloemen, vlierbes en appel. In de volle smaak een aangename prikkel en een passend droog bittertje. De Muscaris is familie van de Muskateller druif die gebruikt wordt voor de befaamde Moscato d' Asti uit Piemonte. De Secco van de Breede Beek heeft al die goede kenmerken en staat garant voor een middag mediterraans wegdromen in de zomerzon
€ 12,36
Aan de Breede Beek Secco Rosé
Een rosé prosecco gemaakt van de Cabernet Cortis druif. Met de aroma's van framboos en kersen. Kent milde zuren, met een fijne structuur en een aangenaam en aanhoudende afdronk.
€ 12,36
Aan de Breede Beek Secco Wit
Een frizzante gemaakt van de Johanniter druif: een fruitige en frisse mousserende wijn met aroma's van appel, ananas, een mooie mousse en fijne afdronk
€ 12,36
Uitverkocht
Aan de Breede Beek Solaris
Uitverkocht
Een goudgele wijn met de volle geur van tropisch fruit als ananas en perzik, en honing, een soepel mondcontact en een fris zoete smaak overgaand in een licht mineraal en volfruitige lange afdronk.