Lijst van producten op merk Wijngaard Aan de Breede Beek

Op Landgoed Slichtenhorst bij Nijkerk ligt prachtig gelegen op een beschutte plek Wijngaard Aan de Breede Beek. In 2003 begon wijngaardenier Henk Breugem hier met duurzame wijnbouw, eerst op 1 hectare en vanaf 2010 op 2 hectare. Inmiddels heeft de wijngaard al veel uitstekende wijnen voortgebracht die zelfs internationaal in de prijzen vielen. De wijnen worden o.a. geschonken in restaurant het RIJKS®.

Wie:                       Henk Breugem
Locatie:                  Nijkerk, Gelderland
Eerste Wijnstokken: 2003
Witte Druiven:         Muscaris, Johanniter, Solaris
Rode Druiven:         Regent, Cabernet Cortis

Net als bij de andere Gelderse wijngaarden wordt er gewerkt met nieuwe rassen. De Regent, Johanniter en Solaris zien we door heel Gelderland en daarboven. Ook de Cabernet Cortis maakt een sterke opkomst, maar wat het assortiment van Aan de Breede Beek uniek maakt is de Muscaris, een druif afkomstig is van de beroemde Muskateller, een muskaatdruif. Deze druif heeft een mooi bloemig aroma en wordt bijzonder goed rijp zodat er een lichtzoete wijn van gemaakt kan worden met onmiskenbare Muskaat kenmerken. Dit maakt het tot een gastronomisch zeer interessante wijn die in de belangstelling staat van topsommeliers.

De wijngaardenier, Henk Breugem groeide op als tuinders­zoon en heeft hij eerst 20 jaar in de geestelijke gezond­heids­zorg gewerkt. Op een goed moment besloot hij zijn agrarische 'roots' weer op te pakken en koos voor het opzetten van dit bedrijf. Nu werkt hij in deeltijd zowel op de wijngaard als in de geestelijke gezondheidszorg, een afwisselende combinatie. Wijngaard Aan de Breede Beek is één van de vele wijngaarden in Nederland die – met Stan Beurskens van Wijngaard St. Martinus als adviseur – de laatste jaren enorme stappen heeft gemaakt in het maken van kwaliteitswijn.

 

Aan de Breede Beek Brut
€ 20,62
Inclusief belasting
Er zijn niet genoeg producten op voorraad
Een lichtgele wijn gemaakt volgens de méthode traditionnelle net als de champagne. Tintelend fris met een prachtige fijne mousse.Heerlijk als aperitief en bij frisse salades.